Vítej léto 2008

14.06.2008 23:04

Dnes jsem strávil krásný den moderováním zahradní slavnosti Vítej léto, které organizoval poskytovatel sociálních služeb Vyšší Hrádek. Byla to akce, při které se sešli lidé z města s klienty zařízení. Svou podstatou propojení života „venku“ a „uvnitř“ připomínala tato akce festival Mezi ploty a prakticky ve zmenšené podobě to vypadalo i zde. Atmosféra byla neuvěřitelně přátelská, pohodová a lidi se bavili. Všichni, do jednoho. Jakékoli potraviny byly zdarma, klienti navařili a napekli tak, že jsem se musel ovládat, abych nezačal místo konferenciérování postupně pojídat všechno, co bylo k dispozici. To samé s pitím, pivem... vstup byl pro návštěvníky zdarma, takže ti toho využili k příjemnému strávení soboty bez nutnosti mít s sebou peněženku. Prostě luxus.

Kromě zajímavých kapel zahráli klienti i krátké divadlo, překvapivě brutální verzi Červené karkulky. Nutno podotknout, že notně vtipnou. Nebyl problém se domluvit s jakoukoli kapelou na nastoupení a odchodu z pódia, vlastně to nebylo nutné, protože sami končili, kdy měli.

Přestože jsem utahanej jako kotě, mám takový příjemný pocit ze smyslu vykonané práce. Organizace probíhala bez jakýchkoli křečí, všechno fungovalo, ani nezapršelo (přestože to několikrát na déšť vypadalo) a lidi korzovali od jídelního kouta přes scénu až ke vchodu a zpět. Moc se mi líbilo řešení prostoru zahrady, který byl dostatečně členitý na to, aby byl pro lidi zajímavý a zároveň se dalo volně procházet, občas se zastavit u některého z krámků... nemám ponětí, kolik za ten den prošlo zahradou lidí, ale rozhodně by to pokrylo kapacitu Houštky. Bylo to velmi příjemné a fakt jsem se bavil. Gratuluju k povedené akci a zas přístě!

Diváci se baví, klienti paří :)

 

Country noiré kapela Makenzen

 

Divadlo Všech 5 pohromadě s morbid pohádkou o Karkulce

Diskusní téma: Vítej léto 2008

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání