Krocan na whisky

15.05.2008 12:36

Protože jsem muž tak trochu zvláštní, mou zajímavou zábavou na dlouhé víkendové večery je vaření. Ne, jsem hetero a normální. Přestože nerad vařím podle receptů a rád experimentuju, našel jsem na internetu recept, který určitě využiju, jakmile si koupím whisky. Pro zvědavce, zde je recept:

Krocan na whisky

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl,pepř, olivový olej a roužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme,osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby.Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dáme si další tři whisky.

Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak.

Kruvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéaprrrrrrrrdnem­ho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno!!!!!! Trošku se prospíme.

Příští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem…

Diskusní téma: Krocan na whisky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání